Alege pe gustul
pasiunii tale!

Orice pasiune merită să fie cultivată și menținută așa cum se cuvine. Iar aceeași atenție și meticulozitate o dedicăm și noi pasiunii noastre: producerea celor mai rafinate blend-uri de scotch whisky. Află mai multe despre Ballantine’s 7 Bourbon Barrel Finish și Ballantine’s Finest și alege-l pe cel potrivit pasiunii și personalității tale.

Cum este creat Ballantine’s 7
Bourbon Barrel Finish

Producerea Malțului

Germinarea și măcinarea orzului – Se scufundă în apa orzul circa 24 de ore după care se strecoară și se așteaptă 72 de ore ca orzul să încolțească. Apoi se usucă și se macină totul într-o făină.

FERMENTAREA

Se amestecă faina cu apa pentru a dizolva zaharurile, după care se adaugă drojdia. Se lasă la fermentat timp de 48 de ore.

distilarea

Lichidul fermentat se distilează de două ori într-un proces tradițional în alambice de cupru pentru a obține un alcool concentrat cu arome specifice Scotch Whsiky-ului.

maturarea

Distilatul proaspăt este așezat imediat în butoaie de stejar pentru maturare. Acesta se odihneste minim 7 ani în aceste butoaie. Apoi Master Blender-ul amestecă butoaiele pentru a obține blendul perfect de fiecare dată.

FINISH-ul în butoaie de Bourbon

Finish-ul în butoaie de Bourbon – În ultima etapă Blend-ul de 7 ani este pus la odihnit pentru o scurtă perioadă de timp în butoaie în care a fost învechit Bourbon aflate la prima umplere cu whisky scoțian. Acest proces vine să completeze aromele specifice Scotch Whisky-ului de mere roșii, fructe de livadă, flori cu arome dulci specifice bourbon-ului de vanilie, caramel și lemn copt, oferind astfel 2 culturi în aceeași picătură. Apoi se pune în sticlă și pornește în lume.

Cum este creat
Ballantine’s Finest

Producerea Malțului

Germinarea, măcinarea orzului și fermentarea - se scufundă în apă orzul circa 24 de ore după care se strecoară și se așteaptă 72 de ore ca orzul să încolțească. Apoi se usucă și se macină totul într-o făină.

FERMENTAREA

Se amestecă făina cu apa pentru a dizolva zaharurile, după care se adaugă drojdia. Se lasă la fermentat timp de 48 de ore.

distilarea

Lichidul fermentat se distilează de două ori într-un proces tradițional în alambice de cupru pentru a obține un alcool concentrat cu arome specifice Scotch Whisky-ului.

maturarea

Distilatul proaspat este așezat imediat în butoaie de stejar pentru maturare. Acesta se odihneste minim 3 ani în aceste butoaie. În acest proces alcoolul interacționează cu lemnul și își accentuează aromele.

Blendingul

În ultima etapă Master Blender-ul amestecă butoaiele pentru a obține blendul perfect de fiecare dată.

AI 18 ANI ÎMPLINIȚI?

NU DA

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu politica noastră de confidențialitate, politica de cookies și termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.bethehost.ro. Pernod Ricard promovează consumul responsabil de alcool. Pentru mai multe detalii, accesează www.consuma-responsabil.ro

Te rugăm să nu împărtășești conținutul acestui website cu persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.