Alege pe gustul
pasiunii tale!
Orice pasiune merită să fie cultivată și menținută așa cum se cuvine. Iar aceeași atenție și meticulozitate o dedicăm și noi pasiunii noastre: producerea celor mai rafinate blend-uri de scotch whisky. Află mai multe despre Ballantine’s 7 Bourbon Barrel Finish și Ballantine’s Finest și alege-l pe cel potrivit pasiunii și personalității tale.
Cum este creat Ballantine’s 7
Bourbon Barrel Finish
Producerea Malțului
Germinarea și măcinarea orzului – Se scufundă în apa orzul circa 24 de ore după care se strecoară și se așteaptă 72 de ore ca orzul să încolțească. Apoi se usucă și se macină totul într-o făină.
FERMENTAREA
Se amestecă faina cu apa pentru a dizolva zaharurile, după care se adaugă drojdia. Se lasă la fermentat timp de 48 de ore.
distilarea
Lichidul fermentat se distilează de două ori într-un proces tradițional în alambice de cupru pentru a obține un alcool concentrat cu arome specifice Scotch Whsiky-ului.
maturarea
Distilatul proaspăt este așezat imediat în butoaie de stejar pentru maturare. Acesta se odihneste minim 7 ani în aceste butoaie. Apoi Master Blender-ul amestecă butoaiele pentru a obține blendul perfect de fiecare dată.
FINISH-ul în butoaie de Bourbon
Finish-ul în butoaie de Bourbon – În ultima etapă Blend-ul de 7 ani este pus la odihnit pentru o scurtă perioadă de timp în butoaie în care a fost învechit Bourbon aflate la prima umplere cu whisky scoțian. Acest proces vine să completeze aromele specifice Scotch Whisky-ului de mere roșii, fructe de livadă, flori cu arome dulci specifice bourbon-ului de vanilie, caramel și lemn copt, oferind astfel 2 culturi în aceeași picătură. Apoi se pune în sticlă și pornește în lume.
Cum este creat
Ballantine’s Finest
Producerea Malțului
Germinarea, măcinarea orzului și fermentarea - se scufundă în apă orzul circa 24 de ore după care se strecoară și se așteaptă 72 de ore ca orzul să încolțească. Apoi se usucă și se macină totul într-o făină.
FERMENTAREA
Se amestecă făina cu apa pentru a dizolva zaharurile, după care se adaugă drojdia. Se lasă la fermentat timp de 48 de ore.
distilarea
Lichidul fermentat se distilează de două ori într-un proces tradițional în alambice de cupru pentru a obține un alcool concentrat cu arome specifice Scotch Whisky-ului.
maturarea
Distilatul proaspat este așezat imediat în butoaie de stejar pentru maturare. Acesta se odihneste minim 3 ani în aceste butoaie. În acest proces alcoolul interacționează cu lemnul și își accentuează aromele.
Blendingul
În ultima etapă Master Blender-ul amestecă butoaiele pentru a obține blendul perfect de fiecare dată.